Anti-Winterse Kost – Roti

OK.. NU BEN IK WEL KLAAR MET DIE SNEEUW! Vandaag de hele dag door de sneeuw gebanjerd en
nu ben ik er wel klaar mee. Echt nieuwe sneeuw valt er niet meer en de opgehoopte aangekoekte meuk roti rotidie nu nog op de straten zit is echt NO FUN!  En juist om deze reden vandaag een zomers gerecht, althans ik geloof niet dat Suriname vaak bedekt is onder een wit laagje! De zussen van mn lief komen gezellig eten dus tijd voor een feestelijk lekker maaltje:

Roti met kip

Ingrediënten:

  • 800 gram kort voorgekookte aardappels
  • 4 kipfilets
  • ui
  • 350 gram kouseband
  • pot Roti Marsala Trafasi (Faja Lobo, bij de toko)
  • 5 verse roti pannekoeken (ook van de toko, zelf maken kan ook, maar ik weet (nog) niet hoe)
  • kippebouiilon blokje
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 madame Jeanette peper (toko)
  • Ei (1 p.p.)

Snipper de ui en bak deze aan in een braadpan. Ook de kip snijd ik in blokjes en bak ik mee. Als alles aangebakken is voeg ik 300 ml Marsala toe en een bouiilon-blokje. Ook voeg ik (gekookt) water toe totdat de kip net onder staat. Dit breng ik aan de kook. De kouseband snijd ik in stukjes van ong 2 cm en doe ik erbij in de pan. Ook de aardappels snijd ik in bite-size stukken en doe ik in de pan. Dit alles goed omroeren en de hele madame Jeanette peper erbij (of 2 als je t heel spicy wilt) zorg dat deze goed onder t vocht bedekt is en niet kapot gaat! Ik kook de eitjes in een aparte pan totdat ze hardgekookt zijn (6. minuten) en pel ze daarna. Dit alles mag een 3 kwartier zachtjes koken, eerst een half uur MET deksel en daarna nog een goed kwartier zonder de deksel zodat de saus een beetje inkookt. Het laattste kwartier voeg ik ook de hardgekookte eitjes toe, zodat deze de smaak van de saus opnemen en nog extra opwarmen.  Als het een stevige substantie is, warm ik de  roti pannekoeken op  in de magnetron. Per persoon neem ik 1 pannekoek en schep daar een goede hoeveelheid roti met 1 eitje bij!

Smullen maar!

 

Reacties