Asian Day – Zalm met Soya

De 1e week zit erop!! Begin me nu toch wel te beseffen dat zo’n blog wel een hele planning nodig heeft, ik kan jullie (mijn hopelijk NU AL trouwe) volgers natuurlijk niet in de steek laten! Vandaag zin in iets Aziatisch.. maar omdat ik liever geen pakjes en zakjes eet vandaag een eenvoudig gerecht (geleend van mn zus). We eten Rijst, sperzieboontjes en

Zalm met soya

Ingrediënten

  • Zalmmoten (t liefst vers natuurlijk, maar diepvries mag ook, dan wel goed ontdooien)
  • Soyasaus
  • Sherry
  • Sesamzaadjes

Uit t keukenkastje:

  • Suiker
  • Chili peper
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bestrooi de zalmmoten (1 p.p.) met peper (zout is niet nodig i.v.m. de soyasaus) en bak ze in een superhete koekenpan aan beide kanten voor 1 minuut. Maak een mengsel van 50 ml soyasaus en ong. 40 ml sherry (ik neem medium sherry, hoeft geen hele dure te zijn) meng hier een flinke eetlepel suiker doorheen en roer alles even stevig door. Giet het mengsel in de koekenvan over de zalm en wacht tot het sausje een beetje inkookt en wat steviger word. Schep zo nu en dan wat eetlepels van de saus over de zalm zodat de smaken er lekker in trekken. De saus moet niet al te zout gaan smaken, is dat wel zo voeg dan nog wat extra suiker toe! Als de saus zachtjes kookt en de zalm gaar is bestrooi ze dan met een paar sesamzaadjes en dan:

Lets eat!

Ook lekker met een simpele salade met veldsla, rucola, komkommer en een paar cherry-tomaatjes, gebruik dan de (afgekoelde en met een scheutje olijfolie aangelengde) saus als een dressing over je salade.

 

Reacties