Best Friends Pasta – Penne met Garnalen in tomaten-roomsaus

Ok, vandaag de laatste verhuisdingen geregeld dus weer alle tijd om serieus te bloggen. iedere dag. Of in Best Friends Pastaiedere geval, deze week. Volgende week vertrek ik voor 2 weken naar China voor mijn werk dus ga dan misschien wat minder frequent posten, maar houdt jullie op de hoogte van mijn chinese-eet-avonturen!
Vandaag een klein requestje van mn allerliefste vriendinnetje:

“Lieke! Ik sta hier met een trouwe volger van je cook-a-liekos.. en ik wil dat je komende week het gerecht met garnalen en sugarsnaps erop zet!”
Het “geheime-dit-eten-we-altijd-als-we-samen-zijn gerecht”.. dus ik ga nu maximaal de afspraak schenden en ONS recept delen met de rest van de wereld:

Penne met Garnalen en Sugarsnaps

Ingredienten 2 personen:

  • ui
  • knoflook
  • 300 gr garnalen
  • sugarsnaps 1 zakje (250 gram)
  • blik tomatenblokjes
  • kookroom (100 ml)
  • pasta (penne)

Snipper de ui en knoflook en bak deze in olijfolie aan in een wok. Kruid de garnalen met zout en peper en bak deze kort mee met de ui/knoflook. Voeg de beetgaar gekookte sugarsnaps ook toe en wok deze even mee op hoog vuur. Giet na ong. 1 minuut de tomatenblokjes erbij en verwarm totdat deze zachtjes beginnen te pruttelen. Voeg als alles aan de kook raakt ongeveer 100 ml kookroom toe, en laat dit geheel zachtjes doorkoken. Je kunt naar smaak nog extra zout en peper toevoegen. Ik voeg wat chilipeper toe om het geheel extra spicy te maken. Ik doe een flinke schep van de saus over de al dente gekookte penne:

Smullen maar!

Reacties