Blue Monday – Spaghetti met erwten

T was weer een lekker dagje vandaag… Een beurs bezocht in Amsterdam, en door de sneeuw.. natuurlijkimage_1 vertraging.. lekker door de sneeuw gesjokt in de binnenstad om inspiratie op te doen! Maar inspiratie voor het avond eten wilde me maar niet te binnen schieten.. Totdat me ineens een oud receptje van mijn moeder binnenschoot! De combinatie lijkt vreemd, maar dit was DE manier voor mijn moeder om mij (als eeuwig niks lustend kind) toch nog een beetje groenten te laten eten. Maar hier komt ie dan, mijn moeders recept maar met mijn eigen twist:

Spaghetti met erwten

Ingredienten

  • Spaghetti
  • 1 kilo roma tomaten
  • 1 grote ui
  • knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • bakje kastanje champignons
  • scheut rode wijn
  • 250 gram diepvries erwtjes

Zet een grote pan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Snijd een klein en ondiep kruisje in de tomaten en laat ze heel kort in het kokende water vallen. Haal ze meteen uit het water als het schilletje los gaat laten en leg ze dan in een bak met koud water. Verwijder de schilletjes en snijd de tomaten in blokjes. Fruit een gesnipperde ui en knoflook in een diepe koekenpan totdat alles glazig is, voeg dan de tomaten blokjes toe, en laat dit alles zachtjes door pruttelen en voeg zout en peper naar smaak toe. Nu kun je de saus pureren met een staafmixer. Rul het gehakt in een andere koekenpan en bak het lekker bruin, voeg de champignons toe en bak deze mee. Als dit alles lekker geurig en kleurig gebakken is voeg ik het toe aan de tomatensaus en voeg ik een goede scheut rode wijn toe en de erwtjes. Ik laat het geheel even lekker door sudderen zodat alle smaken goed mengen en de saus ietsje dikker word door het zachtjes in te koken. De pasta kook ik ondertussen al dente, schep ik op een bord en toe er een lekkere schep van de saus over heen, en nu

Smullen maar!

Ik strooi er nog wat parmezaanse  kaas over, mozzerella kan ook!
En, mocht je dit voor jouw niks lustende kids maken, laat dan de rode wijn weg!

Reacties