Bolognese della Mamma

fotoTime for some Italian! Dit gerecht stond bij mijn ouders iedere week wel eens op t menu, maar dan met saus uit een potje. Nou lijkt deze saus enorm veel werk, maar met een beetje geduld is het zo gepiept.
En daarbij, deze smaakt VEEL lekkerder!

Bolognese saus

Ingrediƫnten voor 5 personen
:

  • 500 gram runder gehakt
  • uitje + 1 teentje knoflook
  • selderij
  • 1 winterpeen
  • 2 blikjes tomatenblokjes

Snipper de ui en knoflook en bak deze zachtjes glazig in een goede scheut olijfolie. Voeg het gehakt toe en maak dit zo fijn mogelijk. Laat het mooi bruin bakken. Snijdt de winterpeen in kleine blokjes en bak deze even mee met het gehakt. Na het goed wassen de selderij ook goed fijn snijden en deze ook even mee bakken. Voeg daarna 2 blikjes tomatenblokjes en 2 bouillonblokjes toe. Ik voeg ook nog een goede hoeveelheid zwarte peper toe voor een spicy touch.
Laat dit geheel een goed half uurtje zachtjes pruttelen en roer het goed om, om te voorkomen dat het aanbakt. In principe is de saus nu klaar! ik kook er strikjes pasta bij en:

Smullen maar!

Reacties