Bon Bon!

imageVandaag een leuk klein voorgerechtje voor als je je een keer uit wilt sloven!

Bon Bon van Rosbief met aardappel vulling

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 10 plakken rosbief
  • 8 plakjes bacon
  • 3 grote aardappels
  • rucola
  • 10 ml rode wijn
  • 10 ml balsamico azijn
  • mosterd
  • yogurt mayonaise

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes (halve cm), kook deze beetgaar in een pan met water, een snufje zout en wat olijfolie. Giet de aardappeltjes af en laat ze afkoelen. Giet de rode wijn en de balsamico in een steelpannetje, voeg er een theelepel suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes inkoken. Laat ook dit goed afkoelen. Snijd de bacon in kleine stukjes en bak deze krokant in een koekenpan, gebruik hier geen olie of boter bij, het vet uit de bacon is voldoende.
Meng een driekwart eetlepel yogurtmayonaise met een halve eetlepel (grove) mosterd en roer deze door de afgekoelde aardappeltjes, voeg ook de afgekoelde gebakken stukjes bacon toe aan deze simpele fijne aardappelsalade. Laat dit geheel even staan in de koelkast.
Neem een klein schaaltje en leg daar en velletje keukenfolie (plastic) overheen. In het midden van de folie (op hoogte van t schaaltje) leg je de rosbief in een mooi rondje over de folie. Schep een flinke eetlepel van de aardappelsalade op de rosbief zodat deze incl folie in het bakje zakt. Pak dan alleen de rosbief en klap deze weer naar binnen (over de aardappelsalade heen) maak dan een soort zuurtje van het geheel door de folie op te draaien, hiermee creeer je een compacte bon bon. Let op dat je niet te hard draait, dan word het lelijk!
Leg een mooi plukje rucola op een bordje en pak de bon bon voorzichting uit de folie en leg deze op de rucola. Druppel hierover een eetlepel van de rode-wijn balsamico dressing, en voeg wat verse parmezaanrasp toe om het geheel af te maken.

Smullen maar!

Reacties