Chilly weather – Chilly Potatoes

Brrr wat is t koud buiten!! Vandaag een recept om eens lekker tropisch van te zweten. Een hollandse klassieker met een oosterse Twist! een heerlijke zoet/pittig bijgerecht, lekker bij een simpel kipfiletje of een stukje vis!

Honing Sesam Aardappeltjeshoney-chilli-potatoes

Ingrediënten:

  • 3 grote aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel rode chilli poeder
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • Eetlepel Honing
  • Koriander

Schil de aardappels en snijd ze in dikke-friet achtige vormen. Kook ze even kort (ong 3 minuten) en laat ze flink uitstomen in een vergiet. Meng de tomatensaus, honing, chilipoeder en fijn gesneden koriander door elkaar in een kopje. Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak deze in een hete koekenpan, doe de aardappeltjes ook in de pan en bak ze lekker bruin. Als alles bruin in voeg je het mengsel  met de tomatensaus toe en bak het allemaal rustig door. Als alles warm en gaar is doe ik het in een bakje en strooi ik er nog wat sesamzaadjes overheen!

Smullen maar!

 

 

 

Reacties