Dimsum ‘n Dip – Oosters dipsausje

In de laatste zomers en voor mijn werk heb ik gereisd in Azie, en sindsdien ben ik DOL op de Aziatische keuken. We hebben in Thailand een superleuke kookcursus gedaan en ook heb ik in Vietnam echt HEERLIJK op straat gegeten. Vandaag een simpel receptje voor een dipsausje, lekker bij een loempia, viskoekjes of heerlijke (zelfgemaakte/zelf gekochte)  Dim Sum. Ik heb de Dim Sum van vandaag gewoon gehaald bij de toko, laat je gewoon even goed adviseren door de mensen die er werken! Wij eten een in bamboe mandje gestoomde variant met garnalen samen met:

shrimpdumplingszelf gekochte dumplingsOosterse Komkommer dipsaus

  • een halve komkommer
  • 1 wortel (grote bospeen)
  • 1 deciliter azijn
  • 1 theelepel Thaise vissaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels fijngesneden rode peper
  • klein handje vers gesneden koriander

Snijd de komkommer met schil in heel kleine blokjes en doe hetzelfde met de geschrapte wortel. Breng de azijn met 3 eetlepels water en de vissaus en suiker aan de kook totdat de suiker is opgelost. Giet het kokende mengsel over de groenten en laat het afkoelen. Breng op smaak met vissaus, suiker, citroensap of peper indien u hier behoefte aan heeft. Schep het mengsel op een schaaltje en bestrooi met korianderblad.

Smullen maar!

Reacties