Easy chillin’ – Marrokkaanse stoof

017281Na weer een kort weekje ALWEER weekend! Vanavond zin om uitgebreid te koken! en omdat mijn lief wat later is, alle tijd om me weer eens uit te sloven! Heb voor mijn verjaardag een Tajine gekregen, en ondanks dat ik mijn elektrisch fornuis (lees: van die antieke platen) HAAT! is die wel IDEAAL voor t gebruiken van de Tajine, dus bij deze:

Marrokkaanse Stoof

Ingrediënten:

  • Runderlappen
  • blik kikkererwten
  • gele/oranje paprika
  • 5 roma tomaten
  • handjevol rozijnen
  • courgette
  •  3 stengels selderij

Uit ‘t keukenkastje:

  • peper/zout
  • koriander (liefst vers 4 takjes anders poeder halve eetlepel)
  •  2 theelepels ras el hanout (bij de toko of Dille en Kamille)
  • runderbouillonblokje

Snijd de runderlappen in blokjes en bak deze aan in een koekenpan, zorg dat de pan heel heet is, en voeg dan pas een klontje boter en de runderblokjes toe zodat ze snel bruin bakken. Als deze mooi bruin zijn, kun je ze op een bord scheppen en het vlees even laten rusten (het is niet erg als het nog niet helemaal gaar is) Snijd ondertussen de paprika, tomaten, selderij en de courgette in grove stukken.

Zorg dat je Tajine zeker een uur in een emmer water heeft geweekt voordat je hem op t vuur (of in de oven) zet. Hoe langer je de Tajine weekt hoe beter, dit voorkomt het scheuren van je Tajine.
Smelt een klein klontje boter in de tajine en leg het vlees samen met de groenten hierin. Voeg een runder bouillon blokje toe en laat het geheel zachtjes sudderen. Voeg (verse) koriander toe naar smaak en de 2 theelepels ras el hanout. Ook de rozijnen kunnen nu toe worden gevoegd. Laat dit alles zachtjes een dik uur pruttelen, mocht er niet genoeg vocht van de tomaten komen voeg dan een half koffiekopje water of wat tomatensap toe. Roer af en toe alles goed door, voeg peper en zout toe naar smaak en na een goed uur kun je smullen!!

Lets Eat!

Lekker met een beetje couscous, of voeg wat aardappelpartjes met schil toe als je de groenten toevoegd!
Mocht je geen Tajine bezitten, je kunt dit gerecht ook maken in een goede hapjespan of een emaille diepe pan, MET deksel natuurlijk!

 

 

 

Reacties