First Guest Blog! – Guilty Pleasure-chocoladetaartjes Trio

Ola! Vandaag ons eerste guestblog! Mijn lieve vriendinnetje Yvonne beschrijft vandaag een heel guilty image_1weekend-trio!

Heel slecht voor je maar heeeeel lekker (&makkelijk) als je even een dipdagje hebt ;) . Niet te vaak eten dus!

Guilty Pleasure-chocoladetaartjes Trio

Ingredienten:

Voor het deeg voor 3 taartjes met een doorsnee van 15cm:

  • 125 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • Half ei
  • 250 gram bloem
  • 15 gram water
  • 5 gram bakpoeder

1) Voor de vulling van het pure chocoladetaartje:

400 gram pure chocolade in stukjes

  • 300 ml room
  • 1 sinaasappel, geraspt voor de schil en vervolgens in dunne plakken gesneden
  • 100 gram ongezouten pistache nootjes, fijngehakt
  • suiker

2) Voor de vulling van het melk chocoladetaartje:

  • 400 gram melk chocolade in stukjes
  • 225 ml room
  • 1 bakje hazelnoot & amandel mix

3) Voor de vulling van het witte chocoladetaartje: 

  • 400 gram witte chocolade in stukjes
  • 150 ml room
  • 250 gram frambozen (vers of diepgevroren)
  • een aantal muntblaadjes, fijngesneden

Bereiding taartjesbodem:

Meng de boter, de basterdsuiker, het zout, het halve ei en het water met je handen. Kneed vervolgens de bloem en het bakpoeder erdoor. Laat het deeg voor gebruik enige uren rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een de kleine taartvormen in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 8 mm dik. Bekleed de vormen met het deeg en prik de bodem in met een vork.

Bak de bodem 15 minuutjes in de oven, of totdat deze gaar en goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd het eventuele overtollige deeg voorzichtig weg.

Bereiding chocoladevulling:

Karameliseer sinaasappelschijfjes met voldoende suiker in een pan op matig vuur; genoeg om de bodem van het deeg ermee te kunnen bedekken. Laat deze van het vuur even rusten. Verwarm ondertussen de room in een steelpan en smelt hier de chocolade in. Haal van het vuur wanneer de chocolade volledig gesmolten is.

Voor het pure taartje: Roer de geraspte sinaasappelschil door de chocolade. Leg de gekarameliseerde sinaasappelschijfjes op de bodem van de taart, strooi er 2/3 van je gehakte pistachenootjes overheen en giet hierover het chocolademengsel. Besprenkel je taart voor de garnering nog met de resterende 1/3 van je pistachenootjes.

Voor het melk taartje: Strooi 2/3 van de hazelnoten en amandelen over de bodem van de taart. Giet hierover het chocolademengsel. Leg vervolgens nog de resterende 1/3 van je hazelnoten en amandelen bovenop de taart. (in leuke figuurtjes maakt het altijd feestelijk).

Voor het witte taartje: Roer de fijngesneden muntblaadjes door de het chocolademengsel. Beleg de bodem van de taart met frambozen. Giet hier vervolgens het chocolademengsel overheen en garneer de taart af met wat framboosjes.

Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. Heerlijk slecht taartje voor de heerlijk slechte dagen! Ik gebruik altijd een heel klein taartvormpje om de schuldgevoelens ook zo klein mogelijk te houden, maar je zou ook met dezelfde hoeveelheid ingredienten voor het deeg een normale lage taartvorm kunnen bedekken. Het nadeel van 1 grote taart maken is dan: je moet gaan kiezen welke versie je gaat maken! ;) Enjoy!

Reacties