Fun with Fish – Thaise viskoekjes

Zoals ik gister al vertelde heb ik in Thailand een feestelijk leuke kookcursus gevolgd. Na een hele IMG_0304leuke introductie op de locale markt gingen we in groepjes aan de slag met de door ons zelf uitgekozen gerechtjes. En zo aten we dus mijn favo thaise gerecht, wat je ook makkelijk thuis kunt maken, namelijk:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten

  • 500 gram gemalen witte vis (ik neem tilapia uit het vriesvak)
  • 1 theelepel rode curry (ik neem kant en klaar van de toko)
  • 1 ei
  • 2 theelepels tempurabloem
  • 1 thaise long bean (soort thaise kouseband)
  • 3 theelepels fijngesneden kaffir lime blaadjes (toko)
  • 1 theelepel zout

ik doe de ontdooide vis in een keukenmachine en maak er een gehakt0achtige substantie in. Dit doe ik in een grote schaal. met de keukenmachine maak ik ook de kaffir lime blaadjes zo fijn mogelijk, deze voeg ik toe aan het vis-gehakt. Ook voeg ik het ei, tempurabloem  en de rode currypasta toe. Ook de long bean moet heel erg fijn gesneden worden en kan daarna toegevoegd worden aan t mengsel. Roer dit alles goed en stevig door tot een stevig  mengsel. Zet een wok op het fornuis en vul deze met zonnebloemolie, hierin gaan we zo de viskoekjes frituren. Zorg dat je dit veilig doet, eventueel kan dit ook in de frietpan (vul deze dan wel met zonnebloemolie). Maak op een eetlepel een bolletje van t mengsel en laat dit in de pan glijden. Na een minuut bakken druk je deze bolletjes tot platte koekjes (terwijl ze zachtjes doorbakken). Nogmaals, pas op met het frituren!! Bak ze dan tot ze mooi goudbruin zijn en dan

Smullen maar!

Als dipsausje kun je simpel soyasaus met wat limoenrasp gebruiken of het komkommer-dipje wat ik gister heb gepost is hier ook HEEL erg lekker bijQ

Reacties