Italian experiment- groenten lasagna met pasta

veggie lasagnaIk heb pas op de verjaardag van een vriendinnetje echt de ALLERlekkerste aubergine-schotel EVER gegeten!. Nou heb ik geprobeerd de Italiaanse huisgenoot het recept af handig te maken maar helaas.. hij wilde niets prijs geven. Dus vandaag probeer ik een eigen variant te creeren:

 Italian Veggie Lasagne – voor 4

Ingredienten:

1 aubergine
1 cougette
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje tomaten blokjes
parmezaanse kaas

Snijdt de aubergine en courgette in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Deze besmeer ik met wat olijfolie aan beide kanten. Deze gril ik allen kort totdat de groenten een mooi grll streepje hebben. Ik snipper de ui en de knoflook en fruit deze met een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje. Als de ui en knoflook een lekker kleurtje hebben giet ik het blikje tomatenblokjes erbij en voeg ik zout en peper naar smaak toe. Als de saus zachtjes begint te pruttelen kun je hem van het vuur halen. Als lasagne-vorm gebruik ik een cake-vorm. Ik begin met een dun laagje van de tomatensaus en stapel hierop een laagje gegrilde aubergine. Daarna  strooi ik er wat parmezaanse kaas (rasp) overheen en de volgende schep tomatensaus mag hier weer overheen, nu een laagje gegrilde courgette, dan weer parmezaan en een laagje saus. Zo ga ik  door totdat alle groenten op zijn. Zorg dat je een laagje saus bovenop hebt en strooi daar nog wat parmezaan overheen als laatste topping. Ik zet dit voor 15 minuutjes in de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de bovenkant niet aanbrand. Gaat deze toch kleuren? Dek hem dan af met wat aluminium folie. Ik eet hierbij wat simpele gekookte pasta  en schep de groente lasagna hier over heen.

Smullen maar!

Reacties