It’s a Wrap – Wraps met gehakt

In principe probeer ik dus bijna NOOIT met pakjes of zakjes te koken vertelde ik al eerder. Maar er zijn gewoon een aantal dingen waar ik toch de kruiden van een bepaald zakje het allerlekkerst vind. Ik heb nooit beloofd hier alleen maar culinaire hoogstandjes te posten, dus blikjes en potjes zullen op z’n tijd ook wel eens voorbij komen om het makkelijk te maken! ┬áVandaag is weer zo’n dag, we eten:

Wraps met gehaktfoto wraps

Ingredi├źnten:

  • 500 gram runder gehakt
  • uitje
  • blik mexico melange (bonduelle)
  • blik kidney bonen
  • Blik tomatenblokjes
  • Paprika
  • zakje taco kruiden (Casa Fiesta)
  • 8 wraps (huismerk)
  • kaneel
  • geraspte kaas

Snipper een uitje en bak deze samen met het gehakt. Voeg hier als t gehakt mooi gaar is de paprika, kidneybonen en de mexico melange aan toe. Voeg als alles heet is ook t blik tomatenblokjes en het zakje kruiden toe. Ook voeg ik een theelepel kaneel toe. Ik laat alles even goed warm worden, en als het een beetje nat is een beetje droogkoken tot een stevige substantie.
Dan haal ik de pan van het vuur, en rol ik per wrap een flinke schep vulling in de wraps. Deze leg ik in een ovenschaal (mochten ze openflappen, steek er dan een tandenstokertje in) en bestrooi ik met een dun laagje geraspte (belegen) kaas. Als de vulling nog heet is zet is het voor ongeveer 15 minuten op 175 graden in de oven totdat de kaas lekker krokant is. Mocht je de vulling al eerder hebben gemaakt zet het geheel dan wat langer en minder heet in de oven.

Smullen maar! (en vergeet de tandenstokers niet te verwijderen!)

Ik eet (met grote trek) in mijn eentje ongeveer 2 wraps. Wat ook kan is dat je er 1 neemt en er nog wat rijst of frietjes naast eet. Als sausje kun je een beetje creme fraiche er bij eten, dat is lekker fris bij de wraps.

 

 

Reacties