Klassieke Asperges

imageEindelijk zijn ze er weer! Gister op de markt METEEN mijn eerste pondje gescoord en vandaag dus voor het eerst dit seizoen weer heerlijke asperges gegeten! K ben maar begonnen met een simpel receptje, zo proef je de echte smaak van je asperges het beste!

Klassieke Asperges

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 500 gram asperges
  • 2 eitjes (zo vers mogelijk)
  • beenham in dikke plakken

Zorg dat je de asperges goed schilt en wast. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af, deze is vaak taai en hard. Zet een grote pan op het vuur en voeg hier een theelepel zout aan toe. Kook de asperges zo’n 10 tot 15 minuten (hangt af van de dikte). Als de asperges bijna gaar zijn, voeg ik de laatste 4 minuten de plakken beenham toe aan het kokende water en warm deze met de asperges op. Ik eet bij deze simpele asperges graag een gepocheerd eitje, kost soms wat oefening, maar met wat geduld kan iedereen dit.
Zet een steelpannetje op met water en voeg daar een scheut azijn aan toe. Breek een eitje en doe dit in een klein kommetje, zorg ervoor dat je ei-geel heel blijft. Als het water kookt, roer dan een keer flink rond in het water zodat er een kolkje ontstaat. Giet, in het midden van het kolkje rustig het ei. Doordat het water blijft draaien zal je ei in een (hopelijk perfect) rond bolletje worden met in het midden het deels nog zachte ei-geel. Ik laat dit 3,5 minuut koken en leg het dan op de asperges. Als je je eitje doorsnijd komt het prachtige ei-geel als een soort sausje over de asperges.

Smullen maar!

ook lekker met een simpel gebakken zalmmoot in plaats van de beenham!

Reacties