Ontbrakdag – Noodle Soup

2013!!! het is alweer TWEE_DUIZEND_DERTIEN!! Time really flies when you are having fun.
Gister echt een HEEL erg leuke avond gehad (lees: half 8 vanmorgen thuis) en heerlijk gefeest met lieve vrienden!

Vandaag dus lekker brak op de bank en dus tijd voor een “simple meal”:

Noodle Soup (15 minuutjes)

Ingrediënten:

  • 1 pakje Udon Noodles (toko)
  • half bakje Champignons
  • 1 Rode paprika
  • 1 Kipfilet
  • 1 kleine Ui
  • Knoflook
  • (restje sperziebonen)

Uit ‘t keukenkastje:

  • groentebouillonblokje
  • soja saus
  • chili saus
  • ketjap
  • kerrie poeder

fruit de versnipperde ui met de fijn gehakte knoflook (ik neem lekker 2 teentjes) in een pan met olijfolie. De kip snijd ik in kleine stukjes, en bak ik mee als de geuren van de ui en knoflook lekker vrij komen en alles een lekkere kleur krijgt.

de champignons en paprika snij ik ook in stukken en bak ik mee als de kip bijna gaar is. Dit blus ik af met een scheut soja-saus, een eetlepel chilisaus en een eetlepel ketjap. voeg een halve liter groente bouillon (kippenbouillon kan natuurlijk ook) toe en breng het zachtjes aan de kook. Ook een theelepel kerriepoeder verdwijnt in de pan! Als het bijna kookt voeg ik de Udon Noodles toe en laat ik het allemaal zachtjes heel even koken. Op het laatst voeg ik mn restje sperziebonen toe en als alles warm is:

Lets Eat!

Prima maaltijd als je 2 flinke kommetjes neemt!
(hou je van een spicy variant voeg dan wat chili peper toe!)

Reacties