Prima Pasta Pesto

imageVandaag een beetje een dubbelop recept! Vandaag maak ik Pesto, en die gebruik ik vervolgens als sausvoor mijn pasta. We eten er vandaag een kipsnitzel bij, maar in principe is dit een vegetarisch recept.

Pasta Pesto

Ingrediënten :

  • Potje groene olijven met knoflook
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • goede olijfolie
  • peper

Giet de olijven af en doe de hele inhoud van het potje in de keukenmachine, ook de knoflookjes uit de pot voeg ik toe. Blend dit vast tot kleine stukjes. Voeg dan de kaas en de pijnboompitten toe en blend dit alles tot een goed mengsel. Voeg een flinke scheut olijfolie toe om alles lekker smeuïg te maken.

In pincipe is de pesto nu klaar. Ik meng dit door de nog hete net af gegoten pasta, en in principe heb je nu een goede, simpele maaltijd. Ik heb nog wat peultjes meegekookt en eet er een kipsnitzel uit de oven bij!

Smullen maar!

De pesto is natuurlijk ook lekker op een toastje of tosti!

Reacties