Italian Meal – Homemade spinazie-ricotta ravioli met tomaten-basilicumsaus

Mn lief heeft voor zijn b’day een pastamachine gekregen die we tot nu toe nog niet hebben kunnen testen! Vandaag het eerste experiment met:

Homemade spinazie-ricotta ravioli met tomaten-basilicumsausravioli 1

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • pasta-meel
  • bakje ricotta
  • verse spinazie
  • halve kilo roma tomaten
  • rode ui
  • parmezaanse kaas (pecorino kan ook)

Uit t keukenkastje:

  • zout en peper
  • olijfolie
  • knoflook

Snijd 1 teentje knoflook in kleine stukjes en bak deze samen met de spinazie in een hele hete koekenpan. Als de spinazie geslonken is mag je deze af laten koeken in  een schaal. Zorg dat het ovetollige vocht van de spinazie weg word geschept, anders word je vulling straks te nat. Voeg aan de afgekoelde spinazie 3 flinke eetlepels ricotta, naar smaak zout en peper en een handje geraspte parmezaanse kaas toe. Roer dit goed om tot je een stevige, substantie hebt, dit word straks de vulling voor je ravioli’s.

Bereid het deeg (2 eieren op 250 gram pasta-meel) tot een stevig en niet te kleverig deeg. Mocht het wat kleverig zijn voeg dan nog wat extra meel toe. laat het 10 minuutjes rusten in de koelkast. Nu kun je het uitrollen met de pasta-machine. Zorg dat het deeg zo dun mogelijk is, dan smaakt het uiteindelijk het beste. Heb je geen pasta-machine, dan kan het eventueel ook uitgerold worden met een deegroller, maar dat is nogal een heftig klusje!
Ik steek daarna vormpjes uit met een ravioli-steker, maar een kopje gebruiken kan ook! Leg in het midden van je deegje een mooie klodder van het deeg. Leg er dan nog een deeg-vormpje op en ravilo2zorg dat de pasta-tjes goed aan elkaar plakken. Plakt het niet goed? smeer dan een heel klein beetje losgeklopt ei tussen de 2 laagjes. Voor de zekerheid druk ik de randjes nog even aan met een vork, we willen niet dat de vulling er tijdens het koken uitloopt.

Voor de saus:
Snijd een rode ui en 1 knoflookteentje fijn en bak deze tot dat ze glazig zijn. Voeg dan de in helften gesneden roma-tomaten toe en bak deze totdat ze mooi zacht zijn. Hierna pureer ik alles met een staafmixer en doe de tomatensaus terug in de pan. Ik voeg een flinke hand fijngesneden verse basilicum toe aan de saus en zodra alles heet is, mag de saus van het vuur.

Ik heb ondertussen de Ravioli in 5 minuutjes gekookt, met een snufje zout en olijfolie toegevoegd aan het water. Ik leg ongeveer 8 ravioli’s (die van mij zijn vrij groot) per persoon op een bord en schep er een goede schep saus over heen. Dan nog een beetje basilicum en wat geraspte parmezaan en:

Let’s eat!

Er zijn natuurlijk nog vele andere varianten op ravioli te maken, maar dat komt later nog wel een keer aan bod! Smakelijk!

Reacties