Slow Saturday – Mushroom Bruschetta

oesterzwamHeerlijk zo’n zaterdag waarom er NIKS gepland is. Lekker de stad in geweest en een bezoekje aan de markt gebracht. Smiddags niet geluched en ook weer laat eten vanavond dus om 4 uur is het tijd voor een lekkere:

Bruschetta met Oesterzwammen

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood (of afbakbroodjes van vanmorgen)
  • Bakje oesterzwammen
  • Parmezaanse kaas (ik heb een blok maar snipper kunnen ook)
  • Rucola
  • Knoflook

Uit ‘t keukenkastje:

Goede olijfolie
zout en peper

Snijdt het stokbrood diagonaal in bite-size stukken. Pel een stuk knoflook en pers deze met een knoflookpers, vermeng één teentje geperste knoflook met een eetlepel olijfolie. Besmeer de gesneden stokbroodjes aan één kant in met dit mengsel.Leg ze dan in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 5 minuutjes (op t rooster) om ze lekker krokant en warm te laten worden. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze heel even op hoog vuur in de koekenpan strooi er wat zout en peper op naar smaak.
Haal de broodjes vervolgens uit de oven en leg ze op een (feestelijk) bord. Doe er een heel klein beetje rucola op (aan de kant van de knoflook/olijfolie) en beleg ze dan met een paar oesterzwammen. Als finishing touch rasp ik er nog wat parmezaanse kaas over en dan:

Smulllen maar!

Reacties