Snertweer – Erwtensoep

Wat n snertweer! Al 2 dagen ALLEEN MAAR REGEN! Dan toch liever gewoon koud, droog en zonnig! Maar omdat t er toch weer voor is vandaag zin in:

Erwtensoep

Ingrediƫnten:

  • 400 gram spliterwtensnert
  • kleine winterpeen
  • prei
  • 250 gram spek
  • 1 rookworst
  • 1 ui
  • kwart knolselderij
  • 2 stukken selderij (met blad)
  • 1 blad laurier

Giet 2 liter water in een pan en voeg het spek, 1 blad laurier, een halve theelepel zout en de spliterwten toe. Laat dit voor 3 kwartier zachtjes koken. De erwten zullen zachtjes oplossen en de dikkere stuctuur zal ontstaan. Af en toe het witte schuim dat ontstaat afscheppen en weggooien. Na 3 kwartier dan het stuk spek verwijderen en in fijne blokjes snijden en weer toevoegen. Nu kunnen ook de fijngesneden groenten toegevoegd worden en meegekookt. Als de wortel en knolselderij zacht zijn kun je de fijngesneden rookworst toevoegen, en is de soep in principe klaar! Ik wacht nog een dagje en eet hem morgen op, dat is hij NOG lekkerder.

Eet smakelijk!

Reacties