Spicy Saturday – Chicken Madras

image_1Vandaag tijd voor n bezoekje aan de toko! Zin om een Aziatisch gerecht te maken! Vandaag tijd voor India! Een van mijn pakjes-zondes is Kip Madras van Conimex, maar vandaag ga ik een poging wagen het helemaal zelf te maken!!  K heb stiekem wel een beetje op internet gezocht naar kookhulp/recepten dus bij deze een mengsel daarvan:

Kip Madras

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 50 gram roomboter (of olie);
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 paprika
  • 1 grote ui
  • 2-3 ontvelde tomaten
  • 2-3 eetlepels currypasta (bij voorkeur Madras)
  • 200 ml yoghurt
  • 1courgette
  • knoflook
  • water
  • peper, zout
  • Basmatirijst

Braad in een braadpan de in blokjes gesneden kip rondom bruin in de roomboter en laat deze gaar worden.Snijd in de tussentijd de paprika, de ontvelde tomaat, de ui, courgette en eventueel de knoflook in kleine stukken en roerbak dit in een wok op hoog vuur 5 minuten in de zonnebloemolie. Voeg dan de currypasta madras toe en roerbak nog een paar minuten. Blus af met wat water. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg, tot slot 200 ml yoghurt, en de stukken kip (met jus v.h. bakken) aan de groenten toe. Voeg, als de saus te dik is, nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper (let op de currypasta kan al pittig genoeg zijn). Laat het geheel nog heel even doorkoken.. als alles goed gaar en ready is:

Smullen maar!

 

 

Reacties