Super Sunday – Aardappeltjes met rozemarijn

foto (2)Zondag alweer.. t weekend zit er bijna op!! Maar juist de uitgelezen dag om uitgebreid te koken! Mn ouders komen vandaag eten, en aangezien die nogal van de “wat een boer niet kent, vreet ie niet” zijn eten we vandaag “lekker hollands”, beenham, bloemkool en

Aardappeltjes met rozemarijn uit de oven

Ingrediënten:

  • Aardappeltjes
  • Rozemarijn (liefst vers natuurlijk)
  • Knoflook

Uit ‘t keukenkastje:

  • olijfolie
  • zout en peper

Neem een grote ovenschaal en vul de bodem met een heel dun laagje olijfolie. Snijd de (2 teentjes) knoflook in hele kleine mini-stukjes en doe die in de ovenschaal. Neem ongeveer 2 goede takken rozemarijn (ik heb zelf een plantje in de tuin, verser kan niet!) en knip deze ook fijn en voeg deze toe aan de olijfolie. Snijd de aardappeltjes in mooie partjes en kook ze vast 4 minuutjes in een pan met een beetje zout toegevoegd aan het water.Giet ze af, laat ze even flink uitstomen en gooi ze dan bij het kruidenmengel in de ovenschaal. Roer dit even goed door en zorg dat het mengsel over alle aardappeltjes is verdeeld, strooi er naar smaak nog wat zout en peper doorheen als je het door-roert. Zet de ovenschaal in een op 175 graden voorverwarmde oven voor zo’n 30 a 40 minuutjes, als de bovenste aardappeltjes een beetje bruin worden kun je ze een keer goed omroeren, en na (ongeveer) 40 minuutjes:

Lets Eat!

Wil je een oosterse variant van deze aardappeltjes maken? voeg dan een flinke scheut (4 eetlepels) chilisaus en 1 eetlepel kerriepoeder toe aan de olijfolie, en meng daarna de aardappeltjes er doorheen..

Reacties