Sweet Saturday – Home made appelmoes

Eindelijk is t zover! Het is nu echt winter. De sneeuw blijft deze week goed liggen en het is echt tijd voor winterse kost! De stamppotten kunnen weer op t vuur en de gluhwein weer uit de kast! En ‘s avonds lekker met een beker warme chocolademelk op de bank!  Bij die stamppotten moet natuurlijk ook een flinke lepel:

Home made Appelmoes

Ingredienten

  • Appels: Goudreinetten
  • Kaneelstokje
  • Kaneel
  • Suiker
  • Vanilliestokje

Schil de appels, snij ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Doe de appels in een pan en voeg er een klein laagje water bij, alleen om te voorkomen dat de pan droog kookt.Haal het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe, dit zorgt voor een wat heftigere vanillesmaak aan de moes.  Doe het kaneelstokje ook in de pan en voeg kaneel en suiker naar smaak toe.Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer een kwartier op een laag vuurtje pruttelen. Gedurende ongeveer een kwartiertje laat je dit zachtjes pruttelen, de appeltjes zullen zacht worden en uit elkaar vallen.Roer het zo nu en dan stevig door met een lepel. Als alles zacht en glad is haal je de moes van het vuur en laat je hem af koelen. Mochten er nog stukken in zitten, prak alles dan nog even door met een vork totdat t een wat gladder geheel is. Een staafmixer gebruiken kan ook!

Smullen maar!

Ook lekker als toetje met een bolletje roomijs!

 

Reacties