The day after – Leftover Pasta

pasta1En vandaag was t weer een gewone dag.. Na alle feestelijkheden rond kerst en oud en nieuw weer gewoon aan het werk. Tijd om eens de koelkast in te duiken en de restjes op te maken met deze

Leftover Pasta

Ingrediënten:

  • Pasta (penne/taglatelle of whatever is leftover)
  • half bakje Champignons (restje van de noodlesoup ;)
  • hamblokjes
  • rucola
  • 2 eetlepels Boursin
  • ui

Uit ‘t keukenkastje:

  • peper

Bak de hamblokjes in olijf in een diepe koekenpan. Zet meteen een pannetje met water op om de pasta te koken (half theelepeltje zout en scheutje olijfolie aan het water toevoegen voor extra taste). Snij de champignons in plakjes en bak ze mee met de hamblokjes. Voeg 2 flinke eetlepels Boursin toe, wat peper naar smaak en een half koffiekopje met kookvocht (van de pasta, nadat die heeft gekookt). Meng hierna de gekookte pasta door de saus als alles warm is kun je het op een bord scheppen.Dan nog een klein hoopje left-over rucola erop en:

Lets Eat!

Je kunt de Boursin ook vervangen door een restje pesto of tapenade (1 eetlepel is dan wel voldoende)

Reacties