Tijd voor Toetjes! Tasty Tiramisu!

tiramisu“De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op ofmaak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.”

Nou.. mij maak je ook intens gelukkig met een bakje heerlijke Italiaanse tiramisu! Iedereen denkt altijd dat het enorm lastig is met gescheiden ei-dooiers en ei-witten, maar dat kan allemaal veeeel makkelijker en net zo lekker! Ook voor mensen die niet van koffie houden (like myself)

Tasty Tiramisu

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 pak lange vingers
  • 500gr  mascarpone
  • 500 ml gezoete slagroom
  • 1 kopje hele sterke espresso
  • amaretto likeur (amandel likeur)
  • gelatineblaadjes

Neem een kleine diepe ovenschaal en bedek de complete bodem met lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de amaretto, de koekjes moeten het vocht net opnemen, maar zorg ervoor dat je ze niet verzuipt of te nat maakt. )Als je heel erg dronken wilt worden doe je dat natuurlijk wel ;) Voeg 2 blaadjes gelatine aan de nog hete espresso toe. Doe de mascarpone in een kom en klop hem los met een garde, en voeg hier de espresso/gelatinemix aan toe. Klop in een andere kom de gezoete slagroom stijf. Meng deze 2 mengsels zachtjes door elkaar. Als je van zoet houdt kun je er nog extra (poeder)suiker aan toevoegen! Bestrijk de geweekte lange vingers met een derde  van het mengsel. Leg hier weer lange vingers op en besprenkel deze weer met amaretto. Dan weer een laag van het espresso/mascarpone/slagroom mengsel en daar bovenop weer een laag lange vingers en als bovenlaag het laatste beetje van het mengsel. Strijk dit mooi glad en bestrooi dit met een fijn laagje cacao.

Zet dit alles minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het espresso-mengsel wat op kan stijven.
en daarna:

Smullen maar!!

 

 

 

Reacties