Tijd voor VIS – pasta met tonijn

Tijd voor een simpel pasta-tje vandaag.. op maandag meestal geen zin om uitgebreid te koken. Ik heb nog wat dingen in de kast liggen dus combineer dit tot een feestelijk avondmaal, namelijk:

Pasta met TonijnPasta al tonno

Ingrediënten

  • blikje tonijn (op olijfolie)
  • courgette
  • pasta (elke vorm is welkom, ik neem penne)
  • een paar zwarte olijven

Uit ‘t keukenkastje:

  • zout en peper
  • olijfolie

Dit word een kort receptje.. een real QUICK AND SIMPLE.
Zet een koekenpan op t vuur en laat hem goed heet worden. Als de pan goed heet is doe ik de complete inhoud van het blikje tonijn in de pan en bak deze in de olijfolie waarmee de tonijn is ingeblikt. Ik snijd de Courgette in blokjes en bak deze mee met de tonijn. Als de tonijn en courgette beetgaar zijn voeg ik een blikje tomaten-blokjes toe en breng dit alles aan de kook. Ook breng ik het op smaak met zout en peper en voeg ik de fijngesneden zwarte olijven toe. Ondertussen heb ik de pasta vast “al dente” gekookt en in een diep bord geschept,  daarna een flinke schep van de saus erover en:

Smullen maar!

Ook lekker met paprika of champignons, of een lekker handje pijnboompitjes!

Reacties