Time for Tuna – Tonijn in bladerdeeg

Vandaag voel ik me gelukkig weer wat beter! Maar eens een healty-meal maken zodat ik nog wat extra aansterk! Helaas is de viswinkel dicht vandaag en heb ik nog een blikje tonijn in de kast liggen, dus vandaag tijd (en zin) voor:

Tonijn in bladerdeeg

Ingrediënten :

  • 1 blikje tonijn op olijfolietonijn bladerdeeg
  • blikje maiskorrels (75 gr)
  • bosui
  • 1 eitje
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 400 gram broccoli
  • paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontblik de tonijn en roer deze los in een kommetje. Voeg de mais en een fijngesneden bosui toe. Hier voeg ik ook 1 losgeklopt ei en een theelepel paprikapoeder aan toe en roer alles goed om. Leg 2 plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op het rooster van je oven. Beleg het bladerdeeg met een dikke laag van het tonijn-mengsel, en laat ongeveer anderhalve cm aan de rand vrij. Bestrijk de rand met een beetje water en dek het taartje af met een ander laagje bladerdeeg. Ik druk de randjes nog even extra aan met een vork. Daarna gaan ze voor ongeveer 25 minuutjes de oven in totdat ze mooi gaar zijn en een lekker kleurtje hebben. Ondertussen kook ik de broccoli beet gaar, en deze eet ik  erbij!

Smullen maar!

Lekker met een scheutje chilisaus!

Reacties