Vietnamese Bahn Trang

bahn trangEen tijdje terug met 2 vriendinnetjes uit wezen eten in Utrecht bij Vietnamees restaurant Saigon (aanrader!) Hier heerlijke ongebakken (ja echt ongebakken) loempia’s gegeten zoals ik ze ook in Vietnam heb mogen proeven op een vakantie een paar jaar geleden. Een gezond en lekker alternatief voor een lichte maaltijd!

Bahn Trang/ Vietnamese ongebakken loempia’s

Ingrediënten:

  • Rijstpapier/bahn trang (TOKO)
  • Mihoen of dunne rijstnoodles
  • Komkommer
  • Koriander
  • Garnalen
  • Eikeblad sla
  • Sesamzaadjes
  • Koriander

Kook de mihoen in een bouillon (kip of rundvlees of groente, maar niet zoveel uit) en laat deze afkoelen op een bord (NIET afspoelen dan verlies je smaak)Snijd de komkommer in de lengte door midden (2x) totdat je dus kwartjes over houdt. Snijdt t zaad hier uit. Snijd deze stukken dan weer in stukken met een lengte van ong 10 cm (dat word uiteindelijk de lengte van je loempia (soort guideline) en dan nog een keer in de lengte door midden.

Kruid de garnalen met kerrie,chilipeper en zout en bak deze aan.Neem dan een rijstvel en week deze in heet water, pas op dat ie niet scheurt.Leg deze open op je werkblad/snijplank/bord Leg in t midden eerst je komkommerstuk. Dan ook mihoen (verdeel alles over de breedte van je komkommer) garnalen en de sla en koriander. T is een beetje passen en meten qua hoeveelheden je erin propt, maar dat merk je gaandeweg wel.. je wilt geen extreem dikke loempias.
Rol dan de loempia dicht zoals op het plaatje hieronder! Dip hem daarna in het hieronder beschreven sausje en:
Smullen maar!

amarula spring rollChilisausje

6 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepel water
theelepeltje verse heel fijn gesneden rode peper (naar smaak)
half theelepeltje kerriepoeder

alles door elkaar heen mengen, t water is toegevoegd om t sausje wat dunner te maken, makkelijk te dippen hierdoor.

Eet smakelijk en succes!

Reacties