Winterse Kost – Bonne-zooi

Brrr.. wat een weer! Ondanks de sneeuwstorm toch even een lekkere wandeling door de stad gemaakt. Echt weer tijd voor een echte winterste maaltijd, een recept van mn lieve moedertje, die imagedit al jaren aan de hele familie voorschotelt. En de titel.. ook niet door mij verzonnen.. bij deze:
Mijn moeders heerlijke

Bonne- zooi (Vertaling: snij-bonen-stamppot)

Ingrediënten

  • Aardappels (om te koken)
  • Rundergehakt
  • Snijbonen
  • Ui

Uit het keukenkastje

  • zout en peper
  • boter
  • melk (voor de puree)

Smelt een klontje boter in een braadpan en doe hierin het gehakt en de gesnipperde ui en bak het lekker bruin. Om het gehakt extra fijn te maken gebruik ik een garde om het door te roeren, hierdoor worden het allemaal hele kleine stukjes. Ondertussen heb ik de aardappels geschild en ze goed gaar gekookt. Hier maak ik een mooie gladde puree van, met de stamper, en voeg hieraan zout en peper naar smaak toe. Ik voeg een stevige scheut melk toe om de puree extra smeuïg te maken. De snijbonen maak ik schoon en snijd ik schijn in kleine stukjes een halve centimeter brede reepjes. Deze kook ik beetgaar, vergeet niet een beetje zout aan het water toe te voegen. Ik voeg de puree en de snijbonen toe aan het gebakken gehakt en roer dit alles stevig om. Als alles warm is:

Smullen maar!

Natuurlijk hoort hier een goede schep (zelfgemaakte) appelmoes bij!

Reacties